2013年7月1日月曜日

Peruvian restaurant Part-1

さて、ペルー料理の飯がんがん載せますよー
とりあえず、セビーチェ屋さんに行ってきたお

Let's talk about Peruvian cuisine.
Firstly I went to a ceviche restaurant.


こんな感じでお通しのように出されたのが、コーンとそしてコーンw
片方がゆでただけので、片方が素揚げにしたあと甘辛いタレに絡めたもの
とりあえず日本のと違って粒がでかい。とうもろこし自体の主張が弱い。そのままではうまくないが、逆にいろんなパターンがあるのかなと思う。

They gave me some corn and other some corn.haha
The grains are bigger than one I knew.The corn doesn't have powerful taste but that's why they cook different style. 


セビーチェの三種盛り

と、さらなるコーンw
33ソレス(1155円)こっちでこれは結構なお値段だけど、三種類食べれるしいっかと思いこれにした。

3 type of ceviche


and more coren!!!
33soles(11.9$)
It's expensive for lunch in Peru,but I thought it'd be good to have three type of ceviches.


たこと、何のかはわからなかったが貝のセビーチェ
octopus and something shellfish ceviche

たこのセビーチェ
octopus ceviche


 白身魚のセビーチェ

white fish ceviche

セビーチェって魚貝を、ライムジュースで酢漬けにした食べ物のこと。
衝撃の事実!!!
三種類の味の違いがはっきりわからないw
一番左が結構辛めだったから唐辛子系のソースが混じってるとして、真ん中の黄色と右の赤。味の違いがはっきりとはわからん。

感想ですが、めちゃうまい!!!久しぶりの生の魚介だったし、素晴らしい。

と思ってたのですが、そんなに大量には酢の物いらないよ、、、
お腹いっぱい酢の物って、なんか残念な感じw

コース料理の一品としては最高だろうけど、、、



Ceviche is typically made from fresh raw fish marinated in citrus juices, such as lemon or lime, and spiced with ají or chili peppers.
Oh my god.
I couldn't recognize exactly how their tastes were different even though their colors were different.
The left one was hotter than others,so it should have some chilies.

They were delicious.It's been a while for me to have fresh fish.

But.....
they were too much.I didn't want to have only the dish which has sour taste.

I guess the dish should be in  a full course.
   










続いて、地元の人が行く安い食堂に行ってみた
Next I went to a cheep restaurant where local people go often.

Caldo Blanco

牛肉のスープにお米とじゃがいもと、コリアンダー。
牛肉は筋の部分を使用。
ぼちぼち美味しかったが、若干臭みを感じた。

Beef stock,rice,potato,and coriander.
The beef was sinewy meet.
It was so so,but I felt a little of stink of meat. 


 ごちそうさま。お会計お願いの後に、出てきたもう一品。鶏肉揚げたのとサラダとごはん。お腹いっぱいやんけ。

二つ合わせて全部で4.5ソレス(158円)超安だけど、

超まずかった。
ってか臭かった。鶏肉でこんなの初めて。お腹壊すとか思いながらも完食。後日何事もなかったからとりあえずよかったが、食堂は当たり外れがあるのでしょう。。。。
今日はハズレか


After I said give me bill,they gave me this.
I was full,and thought it was done.

The price was 4.5soles(1.6$) included both dishes.

It was nasty.I never eat nasty chicken.













ママとメルカドに行った時に買ってもらったセビーチェ、1ソル(35円)
豆とかとうもろこしとか、魚以外の食材をたくさん入れて安くしているのだろう。
つゆだくなのだが、このつゆ(魚の旨みが出たライムジュース)が美味いこと美味いこと。
普通にこないだの高かったやつより美味しかったような?量の問題なのだろうか?

This is ceviche when I go to the local market with my home-stay mom.
1sol(36cents)
It had some corn and been,so it could be more cheep.
But it was very good,including the juice.
The juice had Umami which was from the fish.
I felt it was better than last one which was expensive.
I guess it was related with the amount.



















道端で買ったタマーレ
1ソレ(35円)
Tamale on the road.
1sol(36cents)


うん。普通。メキシコで食ったやつのがうまかった。とうもろこしの衣が多かった。とうもろこしの食べ物、だいぶ慣れてきたが、やはり、大好きにはなれない、、、

so so.The one I had in Mexico was better.
I'm used to the food from corn,but I don't love it.













おまけ
今日の晩酌

アレキパのビールととうもろこしのあげたやつ(スナック)
ビールは俺の好みの味でよかった。
くすこのビールの方がうまいという情報なので、次はクスケーニャを試してみようかなと思う。

Extra
today's beer

the beer is from Arequipa and fried corn(snack).
I like the beer!!!


まだまだペルーの食いもん載せまくるよー
I have still so many pics are Peruvian food!!
See you next.

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